Vill du bli en del av Släktforskardagarna 2019?

Släktforskardagarna är ett av flera stora evenemang i Borås under 2019. Ett av de evenemang som kräver många ideella krafter för att evenemanget ska kunna genomföras på ett bra sätt och att alla gäster och deltagare ska trivas. Borås har sedan länge jobbat hårt med att bygga en volontärsdatabas för volontärsarbete i samband med såväl idrottsliga- som kulturella- eller andra typer av evenemang.

Nu hårdsatsar man och lanserar en ny rekryteringsomgång inför 2019 och vi är en del av den. Givetvis kommer många av de som arbetar med Släktforskardagarna från de egna leden men vi är också i behov av nya friska krafter, som inte nödvändigtvis är släktforskningsintresserade utan bara tycker att det är kul och givande att vara en del av stora happenings.

Så här skriver boras.com i ett pressmeddelande daterat 2019-01-11:

European Athletics U20 Championships i friidrott, Borås Pride och Släktforskardagarna är exempel på stora evenemang i Borås under 2019. Gemensamt är att det kommer krävas stora insatser från volontärer och ideella för ge deltagare och besökare bästa möjliga värdskap.

 

– Det är många stora evenemang, friidrotten är något av det största vi gjort i Borås med 1.500 tävlande från 51 nationer. Vi räknar med att det kommer krävas drygt 400 ideella krafter, fördelat ungefär 50/50 på tävlingsfunktionärer (personer med friidrottskunskaper som rekryteras inom föreningslivet) och volontärer. Vår rekryteringskampanj bygger på superhjältetemat, ögonbindeln och manteln är givetvis med glimten i ögat, men hjältar och t o m superhjältar är verkligen vad volontärerna är, det vill vi att de ska känna redan från den dagen de ansöker, säger Marita Curran, projektledare Borås TME.

 

Arbetet med volontärsdatabasen Team Borås startades redan 2013 inför SM i friidrott samma år. Sedan dess har den fungerat både som en rekryterings- och kommunikationsplattform för volontärer till en lång rad evenemang i Borås och många kommer tillbaka om och om igen.

 

– Volontärer är en superviktig del i ett evenemang. Det är ett givande och tagande naturligtvis, vi söker människor som brinner för värdskap och gillar nya utmaningar men som också ser att det är en möjlighet att uppleva evenemangen på ett unikt sätt. Det kan ju handla om alltifrån äldre som bara tycker att det är roligt, socialt och att man gör en insats till att man är ung och vill ha erfarenheter och upplevelser att ta med i sitt CV, säger Susanne Karlsson, projektledare, Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad.

Anmäl dig till Team Borås idag på teamboras.se (du som redan har en koppling till eller ansvarsroll inom Släktforskardagarna 2019 behöver naturligtvis inte anmäla dig som volontär.)

Släktforskardagarna 2019 Borås arrangeras av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och värdstaden Borås. Kontakt: admin@sfd2019.se.