Välkommen till Släktforskardagarna, 24-25 augusti 2019 i Borås

Släktforskardagarna 2019 arrangeras i Borås den 24-25 augusti av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och vår huvudsponsor Arkiv Digital. Borås Släktforskare är en ideell förening med uppgift att främja släkt- och bygdeforskning. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund och har 650 medlemmar.

Sveriges Släktforskarförbund med omkring 165 medlemsorganisationer och ca 68 000 individuella medlemmar håller som vanligt riksstämma och medlemskonferens i samband med mässan.

Årets tema är ”Kyrkans skatter”. Intressant, dubbelbottnat och kan åsyfta både de historiskt ovärderliga föremål som finns i våra kyrkor och de skatter som under sekler kyrkan inbringade. För oss släktforskare utgör självfallet kyrkans bokföring av folket från slutet av 1600-talet fram till 1991 en viktig ”skatt”. Sverige är unika med sina födelse-, vigsel- och dödböcker samt husförhörslängder. Släktforskardagarna 2019 äger rum i nyuppförda Borås Kongress mitt i Borås centrum med gångavstånd till flera hotell och restauranger.
OBS! Kontantfria serveringar i Borås Kongress.

Förutom hotell finns det även stugor, bed & breakfast, vandrarhem och camping att utnyttja.

Att ta sig till Släktforskardagarna i Borås 2019 är enkelt. Borås ligger endast 30 minuter från Göteborg Landvetter flygplats. Dessutom lätt att nå med bil och tåg. Rolfs Flyg och Buss arrangerar bussresor till Släktforskardagarna i Borås.

Välkommen till Borås med sina drygt 110.000 invånare, dess långa historia med handel och textil, postorder och textilutbildning.

Av hänsyn till alla som är känsliga för starka dofter ber vi våra besökare att undvika parfym och rakvatten vid våra möten.

Borås Kongresshus

Här hålls huvuddelen av släktforskardagarna i Borås 2019. Läs mer om lokalerna på boraskongresshus.se.

Släktforskardagarna 2019 Borås arrangeras av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund, ArkivDigital och värdstaden Borås. Kontakt: admin@sfd2019.se.