Fredrik Mejster
Jurist och arkivarie

Bakom kulisserna på TV-programmet “Allt för Sverige”
Med över 1,5 miljoner tittare har SVT:s “Allt för Sverige” kommit att bli ett av Sveriges mest populära TV-program. Det är en känslosam resa, där tävlingar och kulturkrockar blandas med hjärtknipande släkthistorier. Alla deltagare har sin egen anledning till att vara med, men de tävlar alla om ett och samma pris – en stor släktträff med sin svenska släkt.
Fredrik Mejster, Uppsala, har arbetat med programmet sedan 2014 och är ansvarig för all släktforskning. I sitt föredrag berättar Fredrik om hur deltagarna väljs ut, hur släktforskningsarbetet går till och hur man får fram allt material till deltagarnas skattkistor. Han berättar också lite mer om inspelningarna och vad som inte kommer med i TV.
Fredrik är utbildad jurist och arbetar till vardags som arkivarie på Stadsarkivet i Uppsala. Han driver också eget företag inom släktforskning där han håller föreläsningar, forskar på uppdrag och skriver för tidningen Släkthistoria.

Söndag 25 augusti 10.00 – 10.45  Sal B  Chanel/Prada  Vån 5/plan 7

 

 

Släktforskardagarna 2019 Borås arrangeras av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund, ArkivDigital och värdstaden Borås. Kontakt: admin@sfd2019.se.